Ασέβεια από Νετανιάχου. Σέρβιρε το επιδόρπιο στον ιάπωνα πρωθυπουργό μέσα σε παπούτσι.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ιάπωνες δεν συμπαθούν τα παπούτσια! Καθόλου! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Κι όμως τα "καμάρια" της ισραηλινής εθιμοτυπίας φαίνεται ότι αυτό το αγνοούσαν.

Και φάνηκε τόσο πολύ, από το γεγονός ότι κατά την διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ιάπωνα πρωθυπουργού ο Μπέντζαμιν Ντενανιάχου το επιδόρπιο σερβιρίστηκε σε ένα παπούτσι! Αυτό, το οποίο θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή, έγινε στις 2 Μαϊου. Ο Νετανιάχου είχε προσκαλέσει για δείπνο στην κατοικία του τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε και την σύζυγό του. Και αφού ήπιαν και έφαγαν, ήρθε η ώρα του γλυκού. Και ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους στο τραπέζι κάτι παπούτσια – φοντανιέρες γεμάτα σοκολατάκια πραλίνας.

«Ηταν μια ηλίθια και μια απόφαση που δείχνει έλλειψη ευαισθησίας», δήλωσε ανώτατος ισραηλινός διπλωμάτης.

Ιάπωνας διπλωμάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει σε καμία κουλτούρα θέση πάνω στο τραπέζι για τα παπούτσια. «Αν ήθελαν να κάνουν πλάκα, εμείς δεν το βρίσκουμε αστείο. Μπορώ να σας πω ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι».

Ο Αμπε και η σύζυγός του δείπνησαν με τον Μπέντζαμιν και την Σάρα Νετανιάχου στις 2 Μαϊου κατά την δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Αμπε στο Ισραήλ. Το δείπνο είχε προετοιμάσει ο διάσημος (τρομάρα του) σεφ Σεγκέβ Μόσε. Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε στο Instagram και φωτογραφίες για να καμαρώσει για το επίτευγμά του. Μάλιστα, περιέγραφε και το εύρημά του, το παπούτσι λέγοντας ότι είναι μεταλλικό και γεμάτο πραλίνες.

Πηγή: www.newsit.gr