Σοκαριστικά μηνύματα για ομαδικό βιασμό – Αποβολή φοιτητών από το Exeter

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πανεπιστήμιο Exeter προχώρησε στην αποβολή φοιτητών μετά τους ισχυρισμούς για ρατσιστικά σχόλια σε ομάδα στο WhatsApp.

Στα ανατριχιαστικά μηνύματα που στάλθηκαν από μέλη της νομικής κοινότητας Bracton υπήρχαν αναφορές για σκλαβιά και ομαδικό βιασμό. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα ακραία ρατσιστική γλώσσα.

Υπήρχαν μάλιστα μηνύματα που ζητήσαν να καταστεί η κοινότητά τους σε θεσμικό όργανο μόνο για λευκούς. Το πανεπιστήμιο διερεύνησε τα μηνύματα και ακολούθησαν αποβολές και κυρώσεις για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Ήταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο που μια δικηγορική εταιρεία απέσυρε την προσφορά εργασίας σε έναν από τους εμπλεκόμενους φοιτητές. Ο φοιτητής Arsalan Motavali διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο να ξεσκεπαστεί το τρομακτικό σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο.

Έτσι ξεσκέπασε το σκάνδαλο

Αρχικά δημιούργησε το chat group το 2017 αλλά απομακρύνθηκε από διαχειριστής καθώς ανέλαβαν άλλοι φοιτητές. Τότε έβγαλε screenshots των μηνυμάτων και τα ανέβασε στο facebook όπου έγιναν χιλιάδες φορές share.

Σε επιστολή προς τους φοιτητές, ο καθηγητής Sir Steve Smith καταδίκασε την απαράδεκτη και φανατισμένη συμπεριφορά ορισμένων φοιτητών. «Αυτές είναι πολύ σοβαρές συνέπειες. Αλλά στο πανεπιστήμιό μας δεν υπάρχει θέση για οποιοδήποτε είδος ρατσιστικής και φανατισμένης συμπεριφοράς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό και τους φοιτητές που μίλησαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους».

Οι αποφάσεις του πανεπιστημίου υπόκεινται σε έφεση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των φοιτητών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: Dailymail