Φωτογράφος χούφτωσε την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας. Τη χούφτωσε φωτογράφος σε εκδήλωση για τα Νόμπελ.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 που ο φωτογράφος Jean-Claude Arnault παρενόχλησε την πριγκίπισσα Βικτώρια στη διάρκεια δείπνου για τα βραβεία Νόμπελ.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 που ο φωτογράφος Jean-Claude Arnault χούφτωσε στη διάρκεια δείπνου στη Στοκχόλμη την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Σύμφωνα με μάρτυρα τη χάιδεψε χαμηλά στην πλάτη και κατέβηκε. Τότε έτρεξε βοηθός της και τον απομάκρυνε βίαια.

Ο τότε επικεφαλής της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών ανέλαβε δράση για να διασφαλιστεί πως η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας δεν θα έμενε μόνη με τον φωτογράφο σε εκδήλωση που συνδέεται με τα βραβεία Νόμπελ τον Δεκέμβριο του 2006.

Ο φωτογράφος είναι παντρεμένος με την ποιήτρια Katarina Frostenson. Είναι μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας και διαλέγει τον νικητή του Βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η παρενόχληση στην πριγκίπισσα Βικτώρια και το αδιέξοδο στο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Jean-Claude Arnault και το γεγονός πως χούφτωσε μέχρι και την πριγκίπισσα Βικτώρια είναι και ο λόγος που ίσως ακυρωθεί το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για φέτος.

Η Σουηδική Ακαδημία βιώνει μια σοβαρή κρίση που πυροδοτήθηκε από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό από 18 γυναίκες σε βάρος του φωτογράφου.

Έχουν προκύψει μάλιστα ισχυρισμοί πως ο Arnault είχε ενημερώσει εξωτερικούς συνεργάτες για την ταυτότητα προηγούμενων νικητών του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Έξι από τα 18 μέλη της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο αριθμός μελών που απαιτούνται για να ψηφίσουν, κάτι που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Πηγή: Dailymail