Πυρηνικά… τέλος. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καταστρέφει άμεσα τον χώρο πυρηνικών δοκιμών.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εξακολουθεί να προκαλεί (ευχάριστη) έκπληξη στην διεθνή κοινότητα με τις αποφάσεις του ο Κιμ Γιονγκ Ουν!
- Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεσμεύτηκε πως θα καταστρέψει το χώρο πυρηνικών δοκιμών του τον Μάιο
- Η δέσμευση ήρθε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν
- Μάλιστα διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει με... μάρτυρες την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ
- Χαιρετίζει ο Τραμπ και... κανονίζει ραντεβού!

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας. Αυτό, σύμφωνα με όσα τόνισε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο». Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

Κάτι που δείχνει να… ολοκληρώνει την στροφή 180 μοιρών του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία κορυφώθηκε στην επίσκεψή του στην Νότια Κορέα. Εκεί όπου έδιξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Περισσότερο ανθρώπινο και λιγότερο… απειλητικό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχει… μάρτυρες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, δεν έμεινε στις δεσμεύσεις. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, δήλωσε: Η Πιονγιάνγκ θα καλέσει εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να παρευρεθούν στο κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της χώρας τον Μάιο!
Ικανοποιημένος ο Τραμπ!

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν ότι είναι καλά νέα για τον κόσμο ότι οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας επανεπιβεβαιώσαν τον στόχο για πλήρη αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής.

Click4more: Από νταής… αρνάκι και καλαμπουρτζής ο Κιμ! «Κομμένες οι πρωινές εκτοξεύσεις πυραύλων για να μην σας… ξυπνάω»!

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Μουν και Τραμπ συμφώνησαν στο εξής: Στην ανάγκη να διεξαχθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Η οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Μουν και ο Τραμπ επίσης αντάλλαξαν απόψεις για δύο με τρεις πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, τόνισε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη ηγέτη.
Τα λένε το… πολύ σε ένα μήνα!

Και ποιο θα είναι το επιστέγασμα των νέων… δεδομένων στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας; Μα μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών! Κάτι που μέχρι και πριν λίγες μέρες θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, λοιπόν, δήλωσε χθες ότι μια συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν. «Θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου«, είπε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr