Πανικός σε πτήση. Τραγικός θάνατος για 43χρονη, τη "ρούφηξε" το σπασμένο παράθυρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η εσωτερική πτήση της εταιρίας Southwest Airlines. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Ντάλας. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον τρόμο που θα ζούσαν οι 144 επιβάτες που βρίσκονταν στη μοιραία πτήση.

Οι δραματικές στιγμές στην πτήση της Southwest Airlines έχουν καταγραφεί σε video από επιβάτη. Ήταν περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση όταν εξερράγη ο αριστερός κινητήρας του Boeing 737. Από την έκρηξη, συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο του αεροπλάνου με αποτέλεσμα να σπάσει ένα παράθυρο. Αυτό προκάλεσε αναρρόφηση στην καμπίνα, καθώς τη στιγμή της έκρηξης το αεροπλάνο είχε ανέβει σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων!

Στιγμές τρόμου στην πτήση WN1380

Στο κάθισμα δίπλα από το παράθυρο που έσπασε μετά την έκρηξη καθόταν η άτυχη 43χρονη Τζένιφερ Ρίορνταν. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε ξαφνικά έξω από το αεροσκάφος! Δυο επιβάτες αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να την τραβήξουν ξανά μέσα, αλλά είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η άτυχη Τζένιφερ Ρίορνταν

Η 43χρονη ήταν στέλεχος της τράπεζας Fargo Wells και επέστρεφε στο Αλαμπουκέρκι μετά από επαγγελματικό ταξίδι. Ήταν μητέρα δυο παιδιών. Οι επιβάτες της πτήσεις περιέγραψαν τις στιγμές πανικού και την ψύχραιμη αντίδραση της πιλότου Τάμι Τζο Σαλτς, η οποία κατάφερε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια.

Η πιλότος που έσωσε τους υπόλοιπους επιβάτες

Ο επιβάτης Άλφρεντ Τάμλινσον από το Κόρπους Κρίστι του Τέξας περιέγραψε τα όσα έγιναν: «Ένας κύριος με καουμπόικο καπέλο έτρεξε στις μπροστινές σειρές και άρπαξε τη γυναίκα για να την τραβήξει ξανά μέσα (σ.σ. στο αεροπλάνο). Δεν μπορούσε μόνος του και ένας άλλος κύριος τον βοήθησε». Σύμφωνα με άλλον επιβάτη, τον Έρικ Ζίλμπερτ, η άτυχη 43χρονη είχε βγεί σχεδόν η μισή από το αεροπλάνο!

πτήση αεροπλάνο επιβάτες


Η Τζένιφερ Ρίορνταν με τον σύζυγό της

Οι επιβάτες κατάφεραν να καλύψουν την τρύπα που είχε δημιουργηθεί και προσπάθησαν να δώσουν στην 43χρονη τις πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα είχε υποστεί σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι. Οι διασώστες ανέφεραν επίσης άλλους επτά τραυματίες.

Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία EPA

Πανικός

Αμέσως μετά την έκρηξη, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου και πανικού. «Όλοι έκλαιγαν», είπε ένας από τους επιβάτες. Ευτυχώς, υπήρχαν και κάποιοι που διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Φώναζαν στους άλλους πως όλα θα πάνε καλά και μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, όταν έγινε η έκρηξη το αεροπλάνο βρισκόταν στα 32.500 πόδια και αμέσως μετά αισθάνθηκαν πως έπεσε 100 πόδια! Όταν έσπασε το παράθυρο και «ρούφηξε» την άτυχη γυναίκα, δυο άνδρες αντέδρασαν άμεσα. Κράτησαν τη 43χρονη κοντά τους 12 λεπτά έως ότου η πιλότος καταφέρει να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Φιλαδέλφεια.

Τρομοκρατημένοι επιβάτες ανέβασαν στα social media video και φωτογραφίες καθώς το αεροπλάνο έπεφτε 3.000 πόδια το λεπτό μέχρι να φτάσει στα 10.000 πόδια! Ο επιβάτης Μάρτι Μαρτίνες πλήρωσε 8 δολάρια για να συνδεθεί με το wifi και μέσω live μετάδοσης στο Facebook να πει «αντίο». Νόμιζε πως δεν θα επιζούσε.


Ο Μαρτίνες δήλωσε στο CBS πως εξαιτίας των τραυμάτων της άτυχης 43χρονης, υπήρχε αίμα παντού στο αεροπλάνο. Είπε επίσης ότι η καμπίνα μύριζε στάχτη μετά την έκρηξη του κινητήρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Πηγή: www.newsit.gr