Η CIA έδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία – Οι αποκαλύψεις του γερακιού της Άγκυρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, ο Ιλκέρ Μπασμπούγ υπήρξε αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το 2008 ως το 2010 και λέει ότι η υπόθεση της παράδοσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία... μυρίζει CIA.

Είναι γνωστό ότι ο ηγέτης του PKK αφού αναζήτησε καταφύγιο στην Ελλάδα βρέθηκε στο Ναϊρόμπι, όπου και έπεσε στα χέρια των τουρκικών υπηρεσιών που εμφανώς συνεργάστηκαν με την αμερικανική CIA, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της επιχείρησης. Η εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα λέει ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της Τουρκίας δεν ήταν παρά ένα επεισόδιο σε ένα αμερικανικής οργάνωσης… σίριαλ, ένα σχέδιο για να περάσει το PKK στον έλεγχο των ΗΠΑ.

Όπως λέει ο Ιλκέρ Μπασμπούγ στην εφημερίδα Hurriyet, καταθέτοντας όπως τονίζει την προσωπική του εκτίμηση, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναλάβουν τον έλεγχο του PKK και έτσι μέσω CIA οργάνωσαν την παράδοσή του στην Τουρκία.

Από το 1979 ο Οτσαλάν και για 20 χρόνια είχε εγκατασταθεί στη Συρία όπου “έχτισε” το PKK και οργάνωσε τον ένοπλο αγώνα κατά της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι ελεγχόταν πλήρως από το συριακό καθεστώς και αποφάσισαν αυτό να πάρει ένα τέλος. Μετά από πιέσεις όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και της Αιγύπτου και του Ιράν η Συρία έπαψε να παρέχει καταφύγιο στον Οτσαλάν.

Όπως λέει ο πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού “τον έδιωξαν από τη Συρία και τον έδωσαν στην Τουρκία. Η οργάνωση, το PKK, επομένως έφυγε από τον έλεγχο της Συρίας και μπήκε υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ”.

Τώρα φαίνεται ότι οι Κούρδοι είναι ξανά “χρήσιμοι” στις ΗΠΑ, εξοπλίζονται και εξυπηρετούν συμφέροντα στην περιοχή… κάπως έτσι ο Ερντογάν έχει έρθει αντιμέτωπος με την υπερδύναμη, καθώς τα συμφέροντά τους συγκρούονται, σε καμία περίπτωση η Άγκυρα δεν θέλουν ενίσχυση των Κούρδων, δεν επιθυμεί να έχουν κανένα ρόλο, γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος δημιουργίας ενός αυτόνομου κράτους γεγονός που θα σημάνει ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Πηγή: www.newsit.gr