Υπόθεση Σκριπάλ: "Ξεφεύγει" η κόντρα Βρετανίας Ρωσίας – "Μην απειλείτε μια πυρηνική δύναμη"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχει αρχίσει να "ξεφεύγει" πλέον από τα όρια η κόντρα Ρωσίας και Βρετανίας, με αφορμή την δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου στο Σάλσμπερι. Από πλευράς τους οι βρετανικές αρχές δηλώνουν ότι αναμένουν εξηγήσεις για το νευροτοξικό παράγοντα που δημιουργήθηκε σε ρωσικά εργαστήρια, με την Μόσχα να... προειδοποιεί για τις απειλές εναντίον μια πυρηνικής δύναμης,

Η πρέσβειρα της Βρετανίας στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου δήλωσε ότι το Λονδίνο αναμένει μια εξήγηση από τη Ρωσία για το πώς ο νευροτοξικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ.

«Επανέλαβα τη θέση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι αναμένουμε έως το τέλος της σημερινής ημέρας μια εξήγηση από το ρωσικό κράτος για το πώς αυτή η ουσία κατέληξε να χρησιμοποιείται στο Σάλσμπερι» σημείωσε η Μπρίστοου μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Τιτόφ.
«Μην απειλείτε μια πυρηνική δύναμη»

Από την μεριά του, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, «προειδοποίησε» το Λονδίνο πως δεν πρέπει να απειλεί  μια πυρηνική δύναμη. Μια δήλωση που ρίχνει κι άλλο λάδι στην φωτιά, και δείχνει πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στα άκρα.

«Αν κλείσετε το RT, δεν θα μείνει βρετανικό μέσο στην Μόσχα»

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης πως ούτε ένα βρετανικό μέσο ενημέρωσης δεν θα μείνει στην Ρωσία, αν το Λονδίνο αποφασίσει να κλείσει το Russia Today.
click4more

Υπόθεση Σκριπάλ: «Λύνει» την σιωπή του ένας από τους δημιουργούς της πανίσχυρης...

Η Μαρία Ζαχάροβα προέβη στην δήλωση αυτή με αφορμή την ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Βρετανίας Ofcom, στη οποία αναφέρεται ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT θα χάσει την άδεια να εκπέμπει στη χώρα (Βρετανία), εάν οι βρετανικές αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του βρίσκεται η Ρωσία.
«Φοβόμαστε για κυβερνοεπίθεση από το Λονδίνο»

Την ίδια στιγμή η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις αναφορές ότι η Βρετανία θα μπορούσε να εξαπολύσει κυβερνοεπίθεση εναντίον της Μόσχας και κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να ζυγίσει προσεκτικά τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ενέργεια.

«Όχι μόνο κατηγορήθηκε αβάσιμα και προκλητικά η Ρωσία για το επεισόδιο του Σάλσμπερι αλλά προφανώς καταρτίζονται σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πληγεί η Ρωσία με κυβερνοόπλα» ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

«Οι δηλώσεις ορισμένων βουλευτών, «πηγών του Γουάιτχολ» και «ειδικών» όσον αφορά μια πιθανή «ανάπτυξη» επιθετικών κυβερνοόπλων προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Καλούμε τη βρετανική πλευρά να εξετάσει για άλλη μια φορά τις συνέπειες μιας τέτοιας ριψοκίνδυνης ενέργειας».

Πηγή: www.newsit.gr