Βόρεια Κορέα – ΟΗΕ: Η σεισμική δόνηση είναι μετασεισμός της πυρηνικής δοκιμής στις 3 Σεπτεμβρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας απλός μετασεισμός είναι κατά πάσα πιθανότητα η σεισμική δόνηση των 3,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο μετασεισμός αυτός εκτιμάται ότι είναι μια "ακολουθία" της μεγάλης πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε η χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών του ΟΗΕ, Λασίνα Ζέρμπο.

«Η πιθανότερη υπόθεση αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για μία συνέπεια προηγούμενου μεγάλης ισχύος γεγονότος που μπορεί να έχει ακόμη επιπτώσεις στη ζώνη κρούσης», δήλωσε η κ. Ζέρμπο
«Ερωτηματικό» ο σεισμός για Νότια Κορέα και ΗΠΑ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

Το USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

 
«Ο Τραμπ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του»

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο». Επίσης, διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Και πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ τόνισε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο», ο οποίος βρίσκεται σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Πηγή: www.newsit.gr