Δολοφονία εστιάτορα στην Ύδρα: Αυτή είναι η ποινή για τους 4 Γεωργιανούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένοχοι κρίθηκαν οι εννέα Γεωργιανοί για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 στην Ύδρα. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά «μοίρασε» ισόβια στους περισσότερους εξ’ αυτών, ενώ η μοναδική γυναίκα που καθόταν στο εδώλιο καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Κανένα ελαφρυντικό για τους δολοφόνους του αποκαλούμενου εστιάτορα των εφοπλιστών δεν αναγνώρισαν οι δικαστές. Οι 4 Γεωργιανοί που τους βλέπετε στα πλάνα από την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα πριν από ενάμιση χρόνο, καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και επιπλέον χρόνια κάθειρξη ως βασικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας που έκανε τη δολοφονία.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 16 έως 25 χρόνια.

Το χρονικό

Οι κακοποιοί εισέβαλαν ξημερώματα της Παναγίας του 2015 στο σπίτι του εστιάτορα και της συζύγου του στην Ύδρα και χτύπησαν αλύπητα τον 67χρονο προκαλώντας το θάνατό του μέσα σε 15 λεπτά, από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα!

Την ίδια στιγμή η 58χρονη, που άκουγε τα βογκητά από τον βασανισμό του άνδρα της, έπεφτε σε λήθαργο από υπνωτικό.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τους Γεωργιανούς

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέα. «Τουλάχιστον δύο μήνες το σχεδίαζαν. Περίμεναν να βρουν πολύ περισσότερα χρήματα. Είχε προεπιλεγεί ο στόχος. Ήταν αποφασισμένοι, είχαν δόλο θανάτου. Επέλεξαν να φάνε στην ταράτσα του εστιατορίου για να έχουν καλύτερη οπτική επαφή προτού προβούν στη ληστεία. Πήγαν, δεν είχε τραπέζι και έφυγαν. Επέστρεψαν και, ενώ είχε καλό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, επέλεξαν να καθίσουν στην ταράτσα για να ελέγχουν τον χώρο».