Στου ΜΙΑΟΥΛΗ το λιμάνι στην ΥΔΡΑ θέλουν να βάλουν την ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου «πακέτου» με τις μαρίνες που αφορά τον Αλιμο, τη Νέα Επίδαυρο, τον Πόρο και την Υδρα, βρίσκεται στα τελειώματά του με επικρατέστερους «μνηστήρες» Τούρκους μεγαλοεπενδυτές.

Με 11 επενδυτικά σχήματα θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους και πιθανόν το λιμάνι της Υδρας να περάσει στην ιδιοκτησία εκατομμυριούχων από τη γειτονική χώρα, όπως ήδη έχει γίνει με τις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καλαμάτας και της Μυτιλήνης.

Στο νησί οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, αλλά οι αρμόδιοι είναι χαρακτηριστικά απόντες.
 
Στο νησί της Ύδρας οι κάτοικοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού λιμανιού και κυρίως κατά της διαχείρισης και εκμετάλλευσης από τουρκική εταιρία. Μάλιστα το το δημοτικό συμβούλιο της Ύδρας έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα.
Ο Δήμος Υδρας όσο και το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Υδρας έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
 
Διεκδικητής του λιμανιού της Υδρας είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus του «Ferit Şahenk»  που μέσα σε έναν μήνα σάρωσε τον ομοεθνή ανταγωνιστή του τον όμιλο « Koc» βάζοντας πόδι πέραν του Φλοίσβου (όμιλος Λάτση) και στις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, μέσω της εξαγοράς από την D-Marin του 50% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη που τις εκμεταλλεύεται.