ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2015: Όλα όσα έγιναν στην Ύδρα! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώθηκαν στην Ύδρα με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2015».
 
Στις εκδηλώσεις της Κυριακής 30 Αυγούστου 2015 για τα «Κουντουριώτεια 2015» παρέστησαν:
 
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο αρχιπλοίαρχός κ. Ι. ΣαμαράςΠΝ, ο τ. Υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Αντιδημάρχος και Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η κ. Κ. Αδαμοπούλου διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, ο Πλοίαρχος κ. Ι. Σαμοθράκης ΠΝ, εκπρόσωπος του ΑΤ Ύδρας, κ. Δ. Γιανακάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Ν. Αλεξίου, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας κ. Ι. Κόκκιος, οι πρώην Δήμαρχοι Ύδρας κ. Θ. Σαΐτης  και Κ. Αναστόπουλος, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Πιερουτσάκου-Κλαδάκη, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Ι. Σαχίνης, η κ. Δ. Αναγνώστου, η κ. Ανδρομάχη Κουντουριώτη κ.α.
 
 
Δοξολογία
 
Το πρωί της Κυριακής στις 10:00 τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Ιερό Κλήρο του νησιού παρουσία του Δημάρχου Ύδρας των επισήμων των Στρατιωτικών Αρχών του νησιού και του κόσμου.
 
 
Ευθύς μετά την Δοξολογία οι επίσημοι και ο κόσμος μετέβησαν στην Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ιερού Ναού ο Δήμαρχος Ύδρας απηύθυνε χαιρετιστήρια ολιγόλεπτη ομιλία στους παριστάμενους και στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Τζάκας τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών προσφώνησε ομιλία  με τίτλο: «Ο ρόλος της Ελληνικής ναυτικής ισχύος στη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού πολέμου». Μετά την ομιλία δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον τ. Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο στον κ. Δ. Τζάκα.
 
Στη συνέχεια ο αρχιπλοίαρχος ΠΝ κ. Ι. Σαμαρά επέδωσε στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο τιμητική πλακέτα, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροποςπαρέδωσε στον αρχιπλοίαρχοτου Πολεμικού Ναυτικού τον Τιμητικό Τόμο με το χρονικό της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ύδρα.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης επέδωσε τιμητική πλακέτα του Δήμου Ύδρας  στον αρχιπλοίαρχο ΠΝ κ. Ι. Σαμαρά ο οποίος με την σειρά του έδωσε τόμο σχετικά με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
 
Στη συνέχεια ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Ν. Αλεξίου,ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας κ. Ι. Κόκκιος έδωσαν τιμητικές πλακέτες στοναρχιπλοίαρχο ΠΝ κ. Ι. Σαμαρά και ο τελευταίος τους επέδωσε πλακέτες με τον θυρεό του πολεμικού πλοίο Ν/ΘΗ Ευνίκη που επισκέφτηκε την Ύδρα για τις εκδηλώσεις των Κουντουριώτειων.
 
Στο τέλος ο αρχιπλοίαρχός κ. Ι. Σαμαράς ΠΝ τίμησε με πλακέτα με τον θυρεό του πολεμικού πλοίου Ν/ΘΗ Ευνίκη τους Μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας.

Επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη – Κατάθεση στεφάνων
 
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ιερού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη στο λιμάνι της Ύδρας από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο.
 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ναυάρχου από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκη, τον αρχιπλοίαρχο κ. Ι. ΣαμαράΠΝ, τον εκπρόσωπο του ΑΤ Ύδρας, κ. Δ. Γιανακάκου, τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. Ύδρας κ. Ι. Κόκκιο, την δισέγγονη του Ναυάρχου Π. Κουντουριώτη κ. Δ. Αναγνώστου, την κ. Ανδρομάχη Κουντουριώτη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Ι. Σαχίνη.
 
Επιμνημόσυνος δέηση στον τάφο του Ναυάρχου – Κατάθεση στεφάνων
 
Ακολούθησε μετάβαση των επισήμων στον τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, στο δυτικό τμήμα του λιμανιού της Ύδρας όπου τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκη, τον αρχιπλοίαρχο κ. Ι. ΣαμαράΠΝ, τον εκπρόσωπο του ΑΤ Ύδρας, κ. Δ. Γιανακάκου,  τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. Ύδρας κ. Ι. Κόκκιο, την δισέγγονη του Ναυάρχου Π. Κουντουριώτη κ. Δ. Αναγνώστου, την κ. Ανδρομάχη Κουντουριώτη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Ι. Σαχίνη.
 
Τις εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2015» λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας και η μπάντα του πολεμικού Ναυτικού.
 
Ο τελετάρχης των «Κουντουριώτειων 2015» κ ΓιώργοςΜουνδρέας Υδραίος στην καταγωγή, με πραγματική αγάπη για την Ύδρα και ανιδιοτέλεια, βοήθησε στην άψογη και υποδειγματική τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2015» στην Ύδρα.