Η Ύδρα τιμά τον Λέοναρντ Κοέν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα πλαίσια των εορτασμών των Μιαουλείων 2015 αλλά και για να τιμηθεί ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως καλλιτέχνες, ο Λέοναρντ Κοέν ο οποίος έζησε και εμπνεύστηκε αλλά και αγάπησε την Ύδρα, ο Δήμος του νησιού, θα αφιερώσει ένα διήμερο, στις 13 και 14 Ιουνίου 2015 για να τιμήσει τον λογοτέχνη, συνθέτη, τραγουδοποιό και τραγουδιστή που συνδέθηκε με την Ύδρα από τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Στις τιμητικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται η ονοματοδοσία μιας οδού πλησίον του σπιτιού του ως «οδός Leonard Cohen». Επιπλέον κατά την διάρκεια των τιμητικών εκδηλώσεων για τον μεγάλο καλλιτέχνη, πρόκειται  να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις περίπου 160 άτομα από 39 χώρες της γης!

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράππας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Πρέσβη του Καναδά για την τιμητική εκδήλωση.

Ποιος ήταν ο Λέοναρντ Κοέν

Ο Λέοναρντ Κόεν ή Κοέν είναι αγγλόφωνος καναδός λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής.

Θεωρείται μουσικός της ποπ, αν και τα τραγούδια του — κυρίως μπαλάντες — έχουν πολλά στοιχεία από την αμερικανική μουσική κάντρυ και την μουσική των ευρωπαϊκών καμπαρέ. Τα κύρια θέματα της δημιουργίας του είναι η θρησκεία, ο έρωτας και η μοναξία, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι τοποθετήσεις σε κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως ο πόλεμος, οι εκτρώσεις, κ.λπ.