ΥΔΡΑ: Ξεκινούν οι εργασίες για την επισκευή του σχολείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη διαπίστωση ότι το κτίριο που στεγάζεται το Σχολείο της Υδρας χρειάζεται επειγόντως επισκευή και αποκατάσταση ζημιών, έκανε ο αντιπερειάρχης νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, κατά την επίσκεψή του στο νησί για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Ο ίδιος έδωσε εντολή στον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών να επικαιροποιηθεί η υφιστάμενη από το 2010 μελέτη αποκατάστασης προκειμένου να επισκευαστεί το κτίριο το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση – διαβούλευση με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις των έργων στην Ύδρα και ειδικότερα:

-Για την μελέτη του βιολογικού καθαρισμού η οποία είναι έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση.

-Για το μονοπάτι Καμίνι – Βλυχός που πλέον έχει απεμπλακεί από τα προβλήματα της αρχαιολογίας και θα προχωρήσει.

-Συζητήθηκε το ενδεχόμενο μείωσης του τιμολογίου της ΔΕΗ διότι δεν είναι δυνατή η χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων (λόγω περιορισμών από την αρχαιολογική υπηρεσία) και ο εξοπλισμός του κοινοτικού ιατρείου της Ύδρας με αναλώσιμα και πιθανόν με υπερηχογράφο.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις καταπτώσεις βράχων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, για τα λιμάνια Μετοχίου και Καμινίων και τον κεντρικό λιμένα και γενικότερα για το θέμα της συγκοινωνίας με συμβατικό πλοίο.