ΥΔΡΑ: Θερμή υποδοχή και τιμές για τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξαιρετικά θερμή και με μεγάλες τιμές ήταν η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ύδρα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, όπου για δεύτερη φορά μετά από την ιστορική του άφιξη το 2014, επισκέφτηκε το νησί μας, ως προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέφτασε στο λιμάνι της Ύδρας με ιδιωτικό σκάφος, ερχόμενος από τις Σπέτσες, στις 15:30 το μεσημέρι μαζί με 200 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικολογίας και της θρησκείας.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, έχαιρε σπουδαίας υποδοχής, από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον ιερό κλήρο, τις αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου. Παρούσα και η Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη. Ο Παναγιώτατος πριν τέσσερα χρόνια κατά την επίσκεψή του στο νησί είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ύδρας.

Ακολούθησε προσκύνημα στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας. Εκεί ο Δήμαρχος Ύδρας αφού καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη του δώρισε αγιογραφημένη εικόνα του ζωγράφου Νίκου Ασπρούλη. Αργότερα έγινε  επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Δεξίωση στους αύλειους χώρους του Καθεδρικού Ναού και στη συνέχεια έγινε η έναρξη της συνεδρίας στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου «Προς μία πιο πράσινη Αττική. Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», στη συνεδριακή αίθουσα.

Για την τάξη στο λιμάνι φρόντισε άρτια το λιμεναρχείο Ύδρας με την καθοδήγηση του Λιμενάρχη Γιώργου Μανδαλάκη. Αξιζει να σημειωθεί πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά και απαγορευτικά από την ειδική φρουρά του Οικουμενικού Πατριάρχη !

Πηγή:fonitisydras.com