ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ: Κάλεσμα και ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και την Αντιδήμαρχο κ. Στάϊκου Μαρία κοινοποιήθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου, σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία της 23&24ης Οκτωβρίου στο Κ.Υ. Γαλατά.

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε αγοράζεται.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων ιδρύθηκε πριν περίπου 20 χρόνια με πρωταρχικό της στόχο την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που έχουν οι αιμοδότες της και οι οικογένειές τους, οι μοναχικοί δημότες του Δήμου μας, που στερούνται φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ανάλογα κέντρα καθώς και κάθε συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη.

Στο Δήμο μας πραγματοποιούνται ετησίως δύο (2) μονοήμερες αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Τζάνειο Νοσοκομείο. Το 30% των φιαλών που συγκεντρώνεται το διαχειρίζεται το Τζάνειο Νοσοκομείο και το υπόλοιπο 70% έχει την δυνατότητα να το διαχειριστεί ο Δήμος μας για εξυπηρέτηση των πολιτών του. Ωστόσο οι φιάλες που συλλέγονται σε κάθε αιμοδοσία δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών μας. Υπάρχει ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας προκειμένου να τις καλύψουμε αλλά και να έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Πιο συγκεκριμένα στις αιμοδοσίες 20/09/2014 και 16/05/2015 συλλέχθηκαν 150 φιάλες αίματος. Από αυτές 45 φιάλες (δηλ. 30%) διαχειρίζεται το Τζάνειο Νοσοκομείο και τις υπόλοιπες 105 (δηλ. 70%) φιάλες ο Δήμος μας. Οι ανάγκες ωστόσο των δημοτών το διάστημα αυτό ήταν 110 φιάλες, επομένως τις 5 επιπλέον φιάλες θα πρέπει να υπερκαλύψουμε στην καινούρια αιμοδοσία στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015.

Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να στηρίξουμε όλοι την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας ώστε να συνεχίζει να υφίσταται.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνει αίμα ΟΧΙ για τον ΧΩΡΟ στον οποίο δίνει αίμα, ούτε για τα ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ. Αισθάνεται όμορφα διότι βοηθάει έναν συνάνθρωπο και μάλιστα σε Δημόσιο Φορέα που έχουν πρόσβαση όλοι ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

Ως Αντιδήμαρχος υπεύθυνη στον τομέα Υγείας γνωρίζω τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον τομέα αυτό του Δήμου μας και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά προκειμένου να βελτιώσουμε τις παροχές της Υγείας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα. Αυτός είναι και λόγος που ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην στήριξή σας για τον αγώνα αυτό έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα δημόσια αγαθά και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι πολλοί συνάνθρωποί μας ΔΕΝ είναι σε θέση να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ χρησιμοποιεί την Τράπεζα αίματος για ‘’θελήματα’’, ‘’ρουσφέτια’’ και ‘’ανταλλάγματα’’. Με έγγραφη εντολή του ίδιου του αιμοδότη, το αίμα δίνεται προκειμένου να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και στηριζόμαστε στην συμμετοχή σας.

Εκ του Δήμου,
Η Αντιδήμαχος
Στάϊκου Μαρία