ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: Εκ νέου εκλογές στο Δήμο – Δείτε γιατί!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξανά στις κάλπες πρόκειται να προσέλθουν οι δημότες Τροιζηνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» στον Δήμο Τροιζηνίας με επικεφαλής τον Νίκο-Στράτο Δαρσινό (ο οποίος συγκέντρωσε το 27,36% των ψήφων στον α' γύρο και το 37,74% στον β΄γύρο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε μείζονα αντιπολίτευση), είχε διαφορετικό μήκος ψηφοδελτίων από αυτά που όριζε η υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως στην Τροιζηνία έχουν ξανά εκλογές λόγω... κοντών ψηφοδελτίων.
Να σημειωθεί ότι την ακύρωση των εκλογών και την ανάδειξη εκ νέου δημάρχου του κ. Κώστα Καραγιάννη (47,37% στον α' γύρο και 62,26% στον β') είχε ζητήσει με προσφυγή του ο επικεφαλής του τρίτου σε ψήφους συνδυασμού, Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).

Η απόφαση για ακύρωση των εκλογών έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων. Αφορμή, στάθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου την περασμένη Κυριακή στην οποία δεν παρέστη η παράταξη του κ. Δαρσινού, ενώ ορκίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασίου, όχι όμως και ο ίδιος.

Για τον ίδιο λόγο σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί και η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Εκεί επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου, βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους, προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά.