Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιά: Ο εορτασμός των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εορτάστηκαν με ευλάβεια χθες, 3 Φεβρουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, οι τρεις Σπετσιώτες Νεομάρτυρες Νικόλαος, Σταμάτιος και Ιωάννης.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, έγινε η αρτοκλασία και κατόπιν στην αίθουσα του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της πίτας μαζί με καφέ, μαστίχα και αμυγδαλωτά.

Τον εορτασμό οργάνωσε και φέτος με πολύ μεράκι και αγάπη η Ένωση Σπετσιωτών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Κουλαλόγλου καλωσόρισε εγκάρδια όλα τα μέλη με σύντομη ομιλία του και κατόπιν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα και ακολούθησε η κοπή αυτής από τον Πρόεδρο.

Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι οι τρεις νεομάρτυρες ταξιδεύοντας από τις Σπέτσες εν έτει 1822 και μεταφέροντας εμπορεύματα κοντά στη Χίο, βρισκόμενοι στη θέση Λαντζάτα κοντά στο Τσεσμέ ναυάγησαν. Τότε βγαίνοντας στην ξηρά συνελήφθησαν από Οθωμανούς οι οποίοι τους μετέφεραν στη Χίο και τους παρέδωσαν στον πασά, όπου εκεί τους ζήτησαν να αρνηθούν τον χριστιανισμό και να αλλαξοπιστήσουν. Ακλόνητοι στην πίστη τους οι τρεις Σπετσιώτες Νεομάρτυρες δεν εγκατέλειψαν ούτε για μια στιγμή τον Χριστό, παρά τα μαρτύρια , οπότε και τους αποκεφάλισαν.

1neomartyres spets 1

2neomartyres spets 2

3neomartyres spets 3

4neomartyres spets 4

5neomartyres spets 5

6neomartyres spets 6