Δημήτρης Καρύδης: Μετατρέπουν την Ψυτάλλεια σε νέα Χαβούζα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δημήτρης Καρύδης, πρώην Βουλευτής Α΄ Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε δήλωση, με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού περιβάλλοντος να μετατραπεί η Ψυτάλλεια σε νέα Χαβούζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Φάμελος ενέκρινε την μεταφορά των λυμάτων της Παλλήνης στην Ψυτάλλεια καταδικάζοντας την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά σε χαβούζα των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής. Είναι ακατανόητο και άδικο, η ευρύτερη περιοχή Πειραιά να επιβαρυνθεί με τα λύματα περιοχών από την άλλη άκρη της Αττικής -τώρα η Παλλήνη, αύριο ο Δήμος Σαρωνικού- μόνο και μόνο γιατί αυτές οι περιοχές αρνούνται να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί και βρίσκουν ως εύκολη λύση την Ψυτάλλεια. Και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το ΚΕΛ Ψυτάλλειας έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του και μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας ( όπως διάθεση αποξηραμένης λάσπης).

Στην παραπάνω αρνητική εξέλιξη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών, οφείλουμε να αντιδράσουμε με άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο, ενωμένοι όλοι οι φορείς του Πειραιά, όπως έγινε στο παρελθόν τόσο με πρωτοβουλίες όλων των βουλευτών στη Βουλή, όσο και με έντονες διαμαρτυρίες της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων του Πειραιά.

Εδώ και τώρα, σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, οι πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύνδεσμοι πρέπει να πιέσουν άμεσα ώστε να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση του αρμόδιου Υπουργού που καταδικάζει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που σηκώνει δυσανάλογο βάρος για περισσότερα προβλήματα από αυτά που της αναλογούν σε όλη την Αττική.

Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και στη Ανατολική Αττική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ας σταματήσει επιτέλους τη διπρόσωπη τακτική της και την κοροϊδία του Πειραϊκού λαού.»