Πόρος: Ζημιές σε σκάφη από την κακοκαιρία – Τραυματίστηκε ναυτικός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου για εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σκάφη που ήταν προσδεδεμένα στον οικείο λιμένα καθώς και για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 69χρονου αλλοδαπού μέλος του πληρώματος Ι/Φ σκάφους, λόγω της απότομης και έντονης επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα, βυθίστηκε εντός του οικείου λιμένα το Ι/Φ σκάφος “LENNOX TL” σημαίας Γαλλίας και ημιβυθίστηκε το Τ/Χ σκάφος “ΚΟΡΑΛΛΙ” Λ.Π. 1823, ενώ μικρής εκτάσεως πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Ι/Φ σκάφος “KEROS” σημαίας Αγγλίας λόγω βραχυκυκλώματος η οποία κατασβέστηκε άμεσα. Οι επιβαίνοντες των ανωτέρω σκαφών είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ ο ανωτέρω 69χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Άργους για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Επιπροσθέτως, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον ξύλινο προβλήτα του λιμένα Πόρου.

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” ΝΚ 38 για περιστατικό πρόσκρουσης του εν λόγω σκάφους με το Θ/Γ “ISSHAM AL BAHER” σημαίας Σαουδικής Αραβίας το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στην αριστερή πλευρά του, όταν λόγω των ακραίων τοπικών καιρικών συνθηκών κόπηκαν οι κάβοι του ανωτέρω Θ/Γ.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή καθώς και το Ρ/Κ λιμένος «ΑΙΓΑΙΑΣ» ΝΠ 12032 το οποίο επανέφερε την ανωτέρω Θ/Γ ασφαλώς στην αρχική της θέση ενώ από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε θραύση κουπαστής της αριστερής πλευράς του “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ”.

Επιπροσθέτως, ενημερώθηκε η ανωτέρω Λιμενική Αρχή από τον φύλακα του Π/Γ “ΚΩΣΤΑΣ Κ” ΝΧ 09 ότι κόπηκαν κάβοι του και μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω Π/Γ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του και είχε σπάσει το φρένο πρυμναίου αριστερού βιντζιού.

Από τα ανωτέρω περιστατικά δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακόμη, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν υλικές ζημιές σε ΙΧ οχήματα, σε ελλιμενισμένα και ανελκυσμένα σκάφη εντός της χερσαιας ζώνης λιμένος Λαυρίου.

Από το Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” του “ISSHAM AL BAHER” και του “ΚΩΣΤΑΣ Κ”, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.