ΠΟΡΟΣ: Οι 12 καλύτερες παραλίες για μακροβούτια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θερμόμετρο στα ύψη!  Ώρα για μακροβούτι… Για να κολυμπήσεις στον Πόρο, θα πρέπει να περάσεις από την μικρή διώρυγα που χωρίζει την Σφαιρία από την Καλαυρία. Αν διαμένεις στην πόλη του Πόρου, η πιο βολική και κοντινή παραλία είναι το Κανάλι. Μια οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και με δύο ταβερνάκια – beach bar.

Ακριβώς στη διώρυγα σου δίνεται η επιλογή να πάς αριστερά προς το Νεώριο, ευθεία και αριστερά το δρόμο προς Φούσα και ευθεία προς το Μοναστήρι.

Ασκέλι
Αν ακολουθήσεις το δρόμο προς το Μοναστήρι, θα βρεις τις παραλίες της ανατολικής πλευράς της Καλαυρίας. Αρχικά συναντάς το Ασκέλι. Έναν καταπράσινο, ανοιχτό κόλπο. Το Ασκέλι είναι ο τουριστικός οικισμός του νησιού με δεκάδες καταλύματα και πολλά μαγαζιά και εστιατόρια. Εκεί βρίσκεται και η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής οργανωμένη πλαζ του νησιού. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με άμμο και πολύ ψιλό βότσαλο σε ορισμένα σημεία. Το Ασκέλι είναι ιδανικό για θαλάσσια σπορ, ποδήλατο, περπάτημα με ξεχωριστές επιλογές και το βράδυ.

Αφήνοντας πίσω σου το Ασκέλι, ανηφορίζεις τους πευκόφυτους λόφους προς το Μοναστήρι του νησιού και διαλέγεις: είτε την παραλία του Sirene ή την ομώνυμη παραλία του Μοναστηριού.

Το Μοναστήρι είναι μια οργανωμένη παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Μοναστήρι
Αν από το Κανάλι στρίψεις αριστερά στο δρόμο προς το Νεώριο, τότε διασχίζεις την Πέρλια, μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή με ψαρόβαρκες, προσπερνάς την ιστορική Βίλα Γαλήνη, και συναντάς την παραλία του Μικρού Νεωρίου. Μια φιλόξενη παραλία, με φιλόξενους ανθρώπους, σε ένα όμορφο περιγιάλι με θέα τα βουνά της Τροιζηνίας.

Μικρό Νεώριο
Ακολουθεί η Καλυψώ, η παραλία του Xenia Poros Image. Mια μικρή ρομαντική, οργανωμένη παραλία στη σκιά των πεύκων.

Καλυψώ
Το Μεγάλο Νεώριο είναι μια μεγάλη παραλία στην πιο ρομαντική περιοχή του νησιού. Ήρεμα νερά και παραδοσιακά ταβερνάκια. Μπορείς να πας με βαρκάκι από το λιμάνι του Πόρου, που εκτελεί δρομολόγια ανά μια ώρα.

Μεγάλο Νεώριο
Πιο κάτω, το Λιμανάκι της Αγάπης, είναι ένας μικρός όρμος με καταπράσινα νερά, που πνίγεται στο πεύκο. Εκεί που αγκαλιάστηκε ο Χόρν με την Σανσόν…

Λιμανάκι της Αγάπης
Συνεχίζοντας, βρίσκεις την παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου, με τα ιστορικά ερείπια της ρωσικής ναυτικής βάσης. Με μυστηριακή ατμόσφαιρα και θέα το θρυλικό Δασκαλειό.

Ρώσικος Ναύσταθμος
Αν επιλέξεις το δρόμο προς τη Φούσα, στα «βάθη» της Καλαυρίας, 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, θα βρεις την παραδεισένια παραλία της Βαγιονιάς. Έναν ονειρικό όρμο με οργανωμένη παραλία που θα σε μαγέψει.

Βαγιονιά
Στην Πελοπόννησο, στα διοικητικά όρια του Δήμου Πόρου, θα βρείς την Αλυκή και την Πλάκα. Εκεί μπορείς να πας με βαρκάκι από τον Πόρο.

Αλυκή
Η Αλυκή είναι μια πολύ όμορφη παραλία με αμμουδιά μέσα και έξω, που καταλήγει σε μια μικρή λιμνοθάλασσα.
Bonus παραλία…
Κολύμπησες παντού στον Πόρο; Θέλεις κάτι διαφορετικό; Ωραία… Πάρε το αυτοκίνητο σου, πέρνα με το φέρυ στο Γαλατά και βουρ για Καλλονή.

Βοτσαλάκια
Όταν φτάσεις στο χωριό, ψάξε την ταμπέλα που σε οδηγεί στην «Καντιναΐς». Αν δεν την βρείς, ρώτα τους ντόπιους να σου πουν που θα βρεις τα Βοτσαλάκια.
Δεν θα το μετανιώσεις…

Πηγή: porosnews