Μήνυμα από τον στολισμό του λιμανιού των Μεθάνων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων ΝΗΡΗΙΣ και ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μεθάνων, επέλεξαν για τον στολισμό των Χριστουγέννων να αναδείξουν τον εμβληματικό για την χερσόνησο χώρο: το λιμάνι των Μεθάνων. Αυτό που απαξίωσε η Πολιτεία και η λογική των μονοπωλίων, αυτό που επί σειράν δεκαετιών παρότι μικρότερο σε έκταση, αποτελούσε το βασικό σημείο επικοινωνίας της Χερσονήσου των Μεθάνων και των χωριών της Τροιζηνίας, με τον κόσμο, το εμπόριο τις επιχειρησεις τον τουρισμό και τον πολιτισμό! Αυτό για το οποίο δαπανήθηκαν τα τελευταία χρόνια τεράστια δημόσια ποσά, φευ! για να μην επιτελέσει τελικά τον σκοπό του.

meth2-450x270

Το λιμάνι, με ό,τι αυτό συμβολίζει, ως θύρα επικοινωνίας του τόπου μας ας ξανανοίξει και να παραμείνει πάντα ανοικτό ζωντανό και έτοιμο να δέχεται πλοία, πρόσωπα και πράγματα. Αφιερώνουμε στην ιδέα της ανοικτής επικοινωνίας με τον κόσμο, αυτόν τον στολισμό, που έγινε με την προσωπική εργασία των μελών και φίλων των παραπάνω Σωματείων και με την χορηγία και υποστήριξη της “Περιβαλλοντικής Εταιρείας Σαρωνικού” και του «Συνδέσμου των Απανταχού Μεθανιτών».

meth3-450x270

Τα παιδιά των “Χρωμάτων της Ίριδας” παίρνουν χαρά δημιουργώντας, για να δώσουν χαρά, προσφέροντας! Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό και αλατοζύμη ζωγραφισμένα και πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, στο εργαστήρι - εκθεση που λειτουργεί στο λιμάνι των Μεθάνων πλάι στον “Φάρο του Αη Βασίλη” σας περιμένουν να τα αποκτήσετε (έναντι μικρού τιμήματος) και σαν χρυσόσκονη να λάμπει πάντα η χαρά, και η ελπίδα για ένα καλύτερο 2015.

meth1-450x270

Τα έσοδα από την πώληση θα έχουν τετραπλό προορισμό: ένα συμβολικό ποσόν θα διατεθεί στην Unicef για το πρόγραμμα της καταπολέμησης του ebola, άλλο γα τους απόρους συνανθρώπους μας του δικτύου “Αλληλλεγγύη” Πειραιά , άλλο στον κουμπαρά για την στείρωση και εμβολιασμό αδεσπότων στα Μέθανα, αλλά και για τα έξοδα των θεατρικών -εκδρομικών- μουσικών εξορμήσεων των "Χρωμάτων της ίριδας" σε Αθήνα και Πειραιά στη διάρκεια του χειμώνα

Πηγή: porosnews.gr