Αγωνιώδης διάσωση δεκάδων μεταναστών κοντά στα Κύθηρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν μεγάλη όταν έγινε γνωστό πως κινδύνευαν άνθρωποι στη θάλασσα.

Ιστοφόρο με σημαία Σιέρα Λεόνε, στο οποίο επέβαιναν 38 μετανάστες βρέθηκε σε δυσχερή θέση σήμερα Πέμπτη (04/08) ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, ανάμεσα στη Λακωνία και τα Κύθηρα.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κι ένα αλιευτικό. Μόλις εντοπίστηκε το ιστιοφόρο, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μία πνευστή λέμβο και ένα διασωστικό βαρελάκι.

Μόλις οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Κάγιο, ενημέρωσαν τους λιμενικούς, πως αγνοείται ένα άτομο, που ήταν μαζί τους στο ιστιοφόρο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ξεκίνησαν αμέσως. Σε αυτές μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγο αργότερα ο αλλοδαπός αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο των ερευνών του Λιμενικού για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο από τους 38 διασωθέντες, διότι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, προκειμένου να μείνουν εκεί προσωρινά, ενώ υπάρχει μέριμνα για την παροχή βοήθειας.