ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ: Καλικάντζαροι και Φάτνη στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


α μικρά παιδιά της Αγίας Μαρίνας  είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, χθες Κυριακή στην πλατεία του χωριού τους.

Μουσική, κεράσματα, γέλια, τα παιδιά διασκέδασαν, σε ένα παιχνίδι - κυνηγητό με τους καλικάντζαρους που έκαναν συνέχεια ζημιές και στο τέλος σκόρπισαν και το αλεύρι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους, σε μια άρτια αναπαράσταση και χορογραφία με την βοήθεια της Λασκαρίνας Τζίτζη. 
Η Παναγία, ο Ιωσήφ, το Θείο Βρέφος, οι τρεις Μάγοι, οι βοσκοί,  το ταπεινό γονάτισμα  μπροστά στη φάτνη, το γαϊδουράκι και οι Άγγελοι που φέρουν την χαρμόσυνη αγγελία της Γέννησης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τα παρατημένα στην πλατεία ξερά κλαδέματα του δήμου, στεγάστηκε η φάτνη, με προσωπικό κόπο και χρήματα, με χορηγούς, αλλά περισσότερο με την ανάγκη για το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων, ο Σύλλογος  Αγίας Μαρίνας, Μεσαγρού, Αλώνων "Οινόη" με την βοήθεια της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, διοργάνωσαν αυτή τη γιορτή για τα παιδιά.
Στην πλατεία λειτούργησε από το πρωί Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητα είδη και δώρα, όπου μέρος των εσόδων του θα διατεθεί για ανάγκες του αγροτικού ιατρείου της κοινότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα θα συνεχιστούν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, ως εξής: 

  • 11.0-15.00 Πρωτοχρονιάτικο bazaar.
  • 11.00-13.00 Η βοηθός του Άϊ Βασίλη παίζει με τα παιδιά.
  • 13.15 Πρωτοχρονιάτικη χορογραφία με τα παιδιά του συλλόγου μας από τη Μάρω Τζίτζη.
  • 13.30 Santa Claus is coming to town.