Μαρτυρία- ΦΩΤΙΑ από τραυματία της λάντζας: «Στο ταχύπλοο είδα δύο που δεν ήταν ηλικιωμένοι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δώδεκα μέρες έχουν περάσει από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα που μας συγκλόνισε. Ένα παιδί και τρεις ενήλικες πνίγηκαν ενώ ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου προφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ένας από τους επιβάτες της λάντζας, ο οποίος τραυματίστηκε στη σύγκρουση των σκαφών, περιέγραψε στον «Ελεύθερο Τύπο» με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις στιγμές της τραγωδίας.

«Ήμασταν στο νερό είκοσι λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό, έχοντας χάσει τη ζωή του» θυμάται ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος που βρισκόταν στη μοιραία λάντζα μαζί με τον 16χρονο αδελφό του και το φίλο του, Τάσο Σιδέρη. 

«Αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς» τόνισε.
 
Στην κατάθεση του, ο Γιώργος, είπε πως πάνω στο ταχύπλοο ήταν άλλα δύο άτομα που δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα και η μαρτυρία του εξετάζεται εκτενώς από τους αρμόδιους.
 
«Έτσι όπως έψαχνα τον αδελφό μου, έριξα μια πολύ γρήγορη ματιά και είδα έναν άνδρα και μια γυναίκα. Όχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει- και θα ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω- δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους. Συνέχισα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε μετά από ένα λεπτό στην επιφάνεια. Εκεί ησύχασα, του είπα ότι είναι όλα καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια».
 
Πηγή: star.gr