Αίγινα: 14 έως 17 Σεπτεμβρίου η 9η Γιορτή Φιστικιού (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γη, φως, ιστορία, παράδοση, γεύση, πολιτισμός: Όλα αυτά συνθέτουν την Αίγινα. Την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος, το νησί των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων. Την πατρίδα του παγκοσμίως γνωστού, μοναδικού σε ποιότητα και γεύση καρπού, του φιστικιού.

Για ένατη συνεχή χρονιά, από τις 14 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα η Γιορτή Φιστικιού [Aegina Fistiki Fest], ένα διεθνοποιημένο φεστιβαλικό γεγονός αφιερωμένο στο Π.Ο.Π προϊόν του νησιού μας, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας και παιδικής ψυχαγωγίας, ομιλίες, ξεναγήσεις και ημερίδες, πάντα με πυρήνα όλων την εμπορική έκθεση που απλώνεται κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής λεωφόρου της πόλης, δίνοντας τον παλμό.

Έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως το μεγάλο γεγονός του φθινοπώρου, η Γιορτή Φιστικιού προσελκύει πληθώρα επισκεπτών και θέτει την Αίγινα -και τον Αργοσαρωνικό εν γένει- στο επίκεντρο της προσοχής, προσφέροντας παράλληλα τόνωση στην τοπική οικονομία.

Εάν δεν έχετε παρευρεθεί σε κάποια από τις προηγούμενες διοργανώσεις, αυτή είναι η χρονιά σας! Κάντε το πρόγραμμά σας και ελάτε να γιορτάσουμε παρέα!

Η Οργανωτική Επιτροπή

9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας

Δείτε αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΕΔΩ