ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στο «κόκκινο» η ρύπανση – 100 φορές πάνω η μόλυνση από το μαζούτ στις ακτές του Σαρωνικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στον Πειραιά η περιοχή με τη χειρότερη εικόνα
- Τα στοιχεία για τις παραλίες από τον Φλοίσβο ως το Καβούρι
- Τι έδειξαν οι μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ τον Οκτώβριο
- Ο μεγάλος κίνδυνος από το μαζούτ που μένει για 15 χρόνια στο βυθό

Τα στοιχεία σοκάρουν. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Σαρωνικός είναι γεμάτος μαζούτ. Η μόλυνση είναι μεγάλη από τον Πειραιά και το Φλοίσβο ως το Καβούρι.

Τα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα “Τα Νέα” δείχνουν τεράστιες συγκεντρώσεις μαζούτ στις περισσότερες περιοχές.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια συνηθισμένη μέτρηση δείχνει κοντά στα 2,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στον Σαρωνικό τα τελευταία χρόνια είναι τα 20 μικρογραμμάρια, τότε μετρήσεις που έδειξαν ακόμη και 1.200 μικρογραμμάρια αποδεικνύουν ότι η μόλυνση από το μαζούτ του Αγία Ζώνη ΙΙ είναι τεράστια…

Τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήχθη σε τέσσερα στάδια στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου δείχνουν συγκεντρώσεις από 66,8 μικρογραμμάρια ως και 1.200.

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

Ρεκόρ μόλυνσης παρουσιάζει η περιοχή του Τύμβου του Θεμιστοκλέους στον Πειραιά όπου στις 10 Οκτωβρίου μετρήθηκαν 1.200 μικρογραμμάρια και στις 23 του ίδιου μήνα 334 μικρογραμμάρια.

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

Μεγάλες είναι οι συγκεντρώσεις στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και στον Άγιο Κοσμά με 284 και 269 μικρογραμμάρια αντίστοιχα, ενώ οι πιο μικρές, με βάση την μέτρηση της 23η Οκτωβρίου ήταν στη Γλυφάδα στις παραλίες 4 και 5 και στις μαρίνες 4 και 5.

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα